top of page

CHECKLIST SCHOONMAAK

Deze checklist is opgegesteld door Airbnb, één van de grootste verhuurplatforms ter wereld.  In samenwerking met het Center for Disease Control and Prevention stelden zij deze checklist op.  Gastenverblijf De Arend zal deze lijst als standaard gebruiken bij het reinigen van de kamers en de algemene ruimtes  in onze B&B.

° Kamers luchten voor de schoonmaak.  We vragen aan de gast om alle vensters te openen bij vertrekt.  Pas na 20 minuten circulatie van frisse lucht, wordt de kamer gereinigd.

° Grondig wassen van onze handen voor en na elke schoonmaakbeurt.  Dit met water en zeep gedurende minstens 20 seconden.

° We dragen wegwerphandschoenen bij de schoonmaak.  Bij iedere kamer nemen we verse handschoenen.  Tijdens de wissel wassen we onze handen.

° Er is steeds een ruime voorraad papieren handdoekjes en desinfecterende doekjes aanwezig.

° We maken eerst alles proper, nadien desinfecteren we.  Schoonmaken op basis van zeep en schoonmaakproducten.  Desinfecteren op basis van bleekmiddel.  Onze excuses voor eventuele kortstondige geurhinder. 

° We werken met geregistreerde ontsmettingsmiddelen.  Hierbij denken we aan de gezondheid van onze gasten en aan het respect voor het milieu.

° Extra aandacht wordt besteed aan oppervlakten die vaak worden aangeraakt.  Lichtschakelaars, deurklinken, afstandsbedieningen en sanitair.  In de algemene ruimtes zijn alle schakelaars vervangen door bewegingssensoren.  De afstandsbedieningen worden bij de check-out ontsmet en verpakt in plasticfolie.

° Voor het linnengoed werken we samen met wasserij Cailleau.  Hier wordt  het bedlinnen gewassen en bacteriologisch ontsmet.  De handdoeken worden in huis gewassen op 90°C en gedroogd met warme lucht van 90°C.  De manden en karren voor transport worden tevens ontsmet.

° De stofzuiger wordt na ieder gebruik geledigd en gedesinfecteerd.  Vaatwasser en wasmachine draaien iedere dag een hygiënisch programma.

° Wat wordt er onder handen genomen  :

- Algemeen : inkomdeuren, deurknoppen, vuilnisbak, sleutels, lichtschakelaars indien niet automatisch, leuningen, afstandsbedieningen, tafelbladen, vensterbanken en raamgrepen.

- Keuken : koffiezet, oven, pannen, broodrooster, handgrepen van kasten, kookbenodigdheden, keukenmateriaal, gootsteen, spoelbakken, enz.

- Ontbijtruimte en ontbijtbuffet : hier wordt met kleinere, individuele porties gewerkt.  Kleine ovenbroodjes i.p.v. stokbrood.  Een ontbijt op de kamer wordt met de glimlacht en zonder meerprijs geserveerd.

-Badkamer : Kranen, shampoos, conditioners, zeeppompjes, douches, wastafels, toiletten, enz.

-Slaapkamer : kleerhangers en bagagerekken, nachttafels, enz.

-Kinderspullen : kinderstoelen, speelgoed

We hopen U als gast op een veilige en gastvriendelijke manier te begroeten.  Toch nog vragen op suggesties, bel gerust naar Tania op 0473/808.967.

bottom of page